Elkészítés: Először a pácot készítjük el, ha lehet a főzés előtt pár nappal, hogy a hús felpuhuljon. A páchoz 1 szál zellert, 1 répát, 2 fej hagymát megtisztítunk, feldaraboljuk, majd 2 dl vörösborral felöntjük, babérlevéllel, ecettel, a fahéjjal és egész borssal fűszerezve felforraljuk, és 10 percig főzzük. Ha teljesen kihűlt, leszűrjük, és összeforgatjuk a hússal, hűtőbe
tesszük.
Ha fiatal állat húsát pácoljuk, elég 1 nap is, idősebb esetén 2-3 napig érleljük ebben a lében. Többször meg lehet közben keverni.
Készítéskor a maradék zöldséget felaprítjuk, majd 5-6 evőkanál olajban pirítjuk-pároljuk. Hozzáöntjük a húst és a maradék vörösbort. Ha ezt elfőtte, megsózzuk, és felöntjük 2 pohár
vízzel. Nagyon lassú tűzön főzzük, többször keverve. Ha a víz elfőtt, pótoljuk. Kb. 2 óra alatt fő meg.
Ekkor a húst szűrőkanállal kiszedjük. A lébe beleszórjuk a darabokra tört étcsokit, 1 evőkanál liszttel sűrítjük. Jól átforraljuk, majd visszatesszük a húst.
Köretként rizst, tésztát vagy krokettet kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre