Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres vaddisznókaraj aszaltszilvamártással

60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csont nélküli vaddisznókaraj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 8-10 szem magozott aszalt szilva
  • 1 evőkanál vadfűszerkeverék
  • 2 evőkanál sertészsír
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10-12 szem magozott aszalt szilva
  • 2 dl félszáraz vörösbor
  • maréknyi ribiszke
  • 4 evőkanál szilvalekvár

Elkészítés

Elkészítés: A vadkarajt megspékeljük a csíkokra vágott szalonnával és az aszalt szilvával. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd letakarva 6 órán át hűtőszekrényben érleljük. Ezután megsózzuk, majd forró zsíron egyben rózsaszínűre sütjük (oldalanként 5-5 perc). Lecsöpögtetve tányérra tesszük.

A mártáshoz a szalonnát apró kockákra vágjuk, kedvenc serpenyőnkben a zsírját kiolvasztjuk. A felkockázott aszalt szilvát rádobjuk, átforgatjuk, majd felöntjük a borral. Beleszórjuk a ribiszkét, belekanalazzuk a lekvárt, és kevergetve összeforraljuk.

Szeletelve, mártásával körbeöntve tálaljuk. Körítsük burgonyafánkkal, és öblítsük le egy jóféle kékfrankossal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss