A krumplikat megpucoljuk, enyhén sós vízben feltesszükfőzni. Kevés olívaolajon megdinszteljükaz apróra szelt hagymát. Amikor már majdnem jó, akkor hozzáadjuka szintén apróra vágott fokhagymát. Erre jön a kakukkfű,és afelaprított vagy a szárított chili. Kicsit megfuttatjukaz olajon, majd hozzáadjuka paradicsomot, sózzuk, borsot tekerünkrá, majd fedő alatt takarékon rotyogtatjuk.
A krumplit addig főzzük, amíg még nem esik szét. Miután megfőtt, alaposan lecsöpögtetjük, és hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle. Ha már langyos, akkor kockára vágjuk.
Egy mély serpenyőben fél centi olajat hevítünk, majd a krumplikockákat átpirítjuk, közben egy kis friss rozmaringgal és kevés fokhagymával ízesítjük.
A kész krumplit nyakon öntjük a chilis raguval, és azonnal tálaljuk.