Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres újburgonya pikáns paradicsomszósszal (Patatas Bravas)

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, enyhén sós vízben feltesszükfőzni. Kevés olívaolajon megdinszteljükaz apróra szelt hagymát. Amikor már majdnem jó, akkor hozzáadjuka szintén apróra vágott fokhagymát. Erre jön a kakukkfű,és afelaprított vagy a szárított chili. Kicsit megfuttatjukaz olajon, majd hozzáadjuka paradicsomot, sózzuk, borsot tekerünkrá, majd fedő alatt takarékon rotyogtatjuk.
  2. A krumplit addig főzzük, amíg még nem esik szét. Miután megfőtt, alaposan lecsöpögtetjük, és hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség eltávozzon belőle. Ha már langyos, akkor kockára vágjuk.
  3. Egy mély serpenyőben fél centi olajat hevítünk, majd a krumplikockákat átpirítjuk, közben egy kis friss rozmaringgal és kevés fokhagymával ízesítjük.
  4. A kész krumplit nyakon öntjük a chilis raguval, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss