Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres thai csirkegombóc-leves

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gombócok elkészítésével kezdjük: egy tálban összedolgozzuk a darált csirkehúst, az apróra vágott bambuszrügyet, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és korianderzöldet, majd halszósszal, sóval, borssal ízesítjük, végül keményítővel alaposan összekeverjük. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, egy tálra tesszük, majd felhasználásig hűtőben pihentetjük.

A leveshez egy lábosban összeforraljuk az alaplevet a kókusztejjel, a felszeletelt gyömbérrel és a kaffirlime levelével. Forrás után alacsony lángon főzzük tovább – ekkor tesszük bele a húsgombócokat. Kb. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a húsgolyók feljönnek a leves felszínére – ekkor tudhatjuk, hogy megfőttek.

A levest tovább ízesítjük halszósszal, a lime facsart levével és némi cukorral, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott bok choit. Összeforraljuk.

A levest karikára vágott friss chilivel, korianderlevéllel és lime-mal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss