Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis tarja vele sült gyümölcsökkel

120 perc
egyszerű
költséges
3 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel és az őrölt korianderrel, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  2. Az almának eltávolítjuk a magházát, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, majd szintén vastagabb szeletekre vágjuk. A szőlőt megmossuk, majd leszemezzük.
  3. A tepsit kikenjük a zsírral, majd belefektetünk két-három szelet almát, ráhelyezünk egy szelet befűszerezett húst úgy, hogy félig fedje az almaszeleteket, majd ráteszünk két-három szelet lilahagymát. A rétegezést addig folytatjuk míg elfogynak a hozzávalók. Ezután megszórjuk a zsályalevelekkel, aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit alufóliával.
  4. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten, kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már puhára párolódott, levesszük a fóliát, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt szép pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretik az édes és sós ízeket együtt, valamit a hús és gyümölcs párosítást. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss