Elkészítés: A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban kisütjük. A hússzeleteket tálra rakjuk.
Elkészítjük a mártást a következőképpen: a ketchupot a zúzott fokhagymával és a mustárral elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, és ízlés szerint borsozzuk, alaposan összeforraljuk, ezután a kisült hússzeletekre kenjük.
A hagymás puffancshoz a tejet, a lisztet, 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót, köményt, 1 tojást, kevés chilipaprikát egy tálba teszünk. 2 közepes fej vöröshagymát felkarikázunk, és 5 dkg vajon megpároljuk, majd az előkészített masszához asjuk, összekeverjük. Bő, forró olajba kanállal szaggatott halmokat rakunk, és szép pirosra sütjük.
A mártásos hússzeleteket a kisült hagymás puffanccsal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre