Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres szűzpecsenye

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az előkészített, letisztított egész sertésszűzet a borskeverékkel alaposan bedörzsöljük. A cikkekre vágott hagymából és a zúzott fokhagymából, valamint a még pácoláshoz szükséges alapanyagokból olajos pácot készítünk. A sertésszűzet bedörzsöljük, és alufóliába csomagolva legalabb 2 napra hűtőbe tesszük.

A pácból kivéve minden oldalát aranybarnára sütjük, majd a húst a serpenyőből kivéve felszeleteljük, és meg további 5 percig sütjük.

A pácból visszamaradt hagymából a paradicsommal és paprikával pirított zöldségragut készítünk, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor a sertésszeletekre pirított, ropogós szalonnaszeleteket helyezünk.

Köretként sült, héjas burgonyát kínáljunk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss