Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A margaront habosra keverjük, kisebb adagokban beledolgozzuk a cukrot, majd a tojást, a fűszerkeveréket, a pálinkát és egy csipet sót. A lisztet összekeverjük a keményítővel, a sütőporral, és a felét a vajas masszába dolgozzuk. A másik felét folyamatosan adagoljuk hozzá addig, amíg sima, nem ragadós tésztát kapunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, szíveket szaggatunk belőle. A tepsibe rakosgatjuk, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Rácsra szedjük, hagyjuk kihűlni.
A pisztáciát apróra összevágjuk. A tortabevonót felolvasztjuk. Nejlonzacskóba töltjük, aminek az egyik csücskét lecsippentjük, amin keresztül vékony csíkokat húzunk a szívekre. Megszórjuk a vágott pisztáciával, és hagyjuk teljesen megszáradni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre