hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-szalonnás túróval töltött gomba

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olajbogyó
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • Továbbá:
  • 50 dkg (barna) csiperkegomba
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 6-8 szelet bacon
  • 7 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a túrókrémet. A szalonnát és az olajbogyót apróra vagdaljuk, összekeverjük a túróval, a tejföllel krémesítjük, fűszerezzük. A sózással csak óvatosan, mert a szalonna is sós.

A gombafejeket megmossuk, tönkjüket eltávolítjuk, lecsepegtetjük. A sütőtálat kibéleljük a baconszeletekkel, majd rárakosgatjuk a gombafejeket. Szépen megtöltjük a túrókrémmel, jó púposan, a tetejét pedig megszórjuk a reszelt sajttal.

Mehet is a 200 fokos sütőbe. Kb. 10 perc múlva aláöntjük a langyos tejszínt és a bort, majd további 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon sok lenne a leve, váltsunk hőlégkeveréses üzemmódra.

Rizzsel, kölessel, hajdinával, de kenyérrel is nagyon finom.

Megjegyzés

A túrókrémből nekem maradt valamennyi, kenyérre kenve szépen elkoptattuk.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss