Elkészítés: A hússal kezdem, mert a tészta hamar elkészül.
A hagymát megpucolom és felvágom apróra, a paprikát és a fokhagymát is. Előveszek egy sütőtálat, a megmosott húst belerakom, erre szórom az összes fűszert (nem sajnálom a fűszereket) és a feldarabolt hagymákat. Csípős paprikakrémet és olajat öntök rá, majd kézzel jól átmasszírozom a húst. Aláöntöm a bort, alufóliával lefedem, és előmelegített 190 C fokos sütőben 70 percet sütöm. Ekkor leveszem a fóliát róla, még további 10 percet sütöm, és készen van.
A húst ekkor kiemelem a szaftból, és egy hőálló tálra teszem. A megmaradt szaftot botmixerrel pépesítem és ráöntöm a sült húsra.
A tésztához előveszem a kenyérsütőt és vele dolgoztatom ki: a hozzávalókat mind beleöntöm, és fél óra alatt rugalmas tésztát kapok. Ezután a tésztából 8 kis gombócot formálok, mindegyiket 1-5-ös fokozatig kinyújtom a tésztagéppel, közben sós-olajos vizet forralok egy nagy lábosban.
A tésztákat 1,5-2 cm széles metéltre vágom, és a forrásban lévő vízben pár percig főzöm, majd leszűröm, leöblítem. A felszeletelt sült hús mellé kínálom.