Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel

30 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A tököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd feltesszük annyi alaplével vagy vízzel főni, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, a petrezselymet finomra vágva, a chilit, a fehérborsot, a gyömbért és a kaprot egészben, ezt később majd kivesszük a főzés végén.

Mikor puhára főtt a tök, összeturmixoljuk, majd kikeverjük a tejszínt a tejföllel, hozzáadunk egy keveset a levesből, és óvatosan együtt habverővel hozzákeverjük a leveshez. Pici balzsamecetet adhatunk hozzá.

A tökben található magokat megpirítjuk, és tálaláskor díszítésül hozzáadjuk. Lehet használni a boltban kapható tökmagot is pirításhoz.
Használhatunk díszítéshez répachipset is. A répákat zöldséghámozó segítségével vékony szeletekre vágjuk. Olívaolajjal bekenjük, fűszerrel ízlés szerint enyhén megfűszerezzük, egymás mellé helyezzük sütőpapírra vagy szilikonlapra egy tepsibe, majd kb. 175 C-on megsütjük. Önállóan, dekorációként és alapanyagként is kiválóan használható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss