Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sült lazac zöld mártással

30 szavazat
40 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Hal

Elkészítés

  1. A zöld mártáshoz kevés vízben feltesszük főni a zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. Megsózzuk, megborsozzuk, és ha megfőtt, krémesre turmixoljuk.
  2. A sárgarépát vastagabb karikára vágjuk és kevés sós vízben roppanós puhára pároljuk.
  3. A serpenyőben az olajat felhevítjük, majd belerakjuk a lazacfilét bőrével lefelé. Megsózzuk, durvább borssal megszórjuk és 3-4 perc alatt a bőrét piros ropogósra sütjük. Ha kész, megfordítjuk és a bőr nélküli oldalát is megsütjük. Közben a vajat az olajba dobjuk, és az olajos vajjal lolcsolgatjuk a lazacot. Az átsült lazacfilét a mártással és a roppanós sárgarépával tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss