A burgonyákat jól mossuk meg, kefével távolítsuk el a vékony héjukat. Vágjuk fel mindegyiket 4 darabra, fűszerezzük és sózzuk meg, majd jól keverjük össze az olajjal. A sütőt melegítsük elő 210 °C-ra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A burgonyákat tegyük a tepsibe, és kb. fél óráig süssük. Közben készítsük elő a mártást: az uborkát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magjait, majd vágjuk fel apró kockákra.
Az uborkát a paradicsommal, a mézzel és a petrezselyemzölddel együtt passzírozzuk át. Ízlés szerint sózzuk meg, de tehetünk hozzá egy kis csilit is. Nemcsak sült krumplihoz, de nyársas húsokhoz is kiváló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre