hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-sörös csülök

120 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt csontozzuk ki, a bőrét irdaljuk be. Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majorannával, rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Tegyük egy tálba a csülköt, majd öntsük rá az olajjal összekevert fűszereket, és alaposan dörzsöljük be a húst. Tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy jól átjárják az ízek.

Másnap a bepácolt csülköt tegyük egy tepsibe a bőrös felével felfelé, borítsuk be a baconszeletekkel, helyezzük köré a megpucolt és félbevágott lilahagymákat, öntsük alá a visszamaradt pácot és a sört.

Fóliával lefedve toljuk előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra, pirítás közben többször locsoljuk meg a szafttal.

Amíg a csülök a sütőben csücsül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, én krumplipürét készítettem.

Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, majd helyezzük tányérra a körettel és a vele sült lilahagymával együtt, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek