A szűzérmét megmossuk,lehártyázzuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés forró olajban, serpenyőben pár perc alatt minden oldalát megpirítjuk.
Ezután tálcára tesszük, amire előzőleg kiterítettük a baconszeleteket. A húst fűszerezzük reszelt fokhagymával, kakukkfűvel és apróra vágott újhagymával. A szalonnaszeletekkel körbetekerjük, a tetejére lezárásként 1 szeletet fektetünk. Hőálló, kisebb méretű tepsibe tesszük, amibe előtte sütőpapírt tettünk, meglocsoljuknéhány evőkanál olajjal (abból, amiben kisütöttük a húst).
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk és még 15 percig sütjük.Amikor elkészült, kiemeljükegy lapos tányérra. Pár perc pihentetés után szeletelhető.
A körethez olajban megpirítjuka zöldségeket, majd a megmosott, lecsepegtetett rizst is hozzáadjuk, pár percig kevergetjük, majd forró vízzel (ami majdnem a duplája mennyiség, mint a rizs) felöntjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. A lángot 1-2 perc után kikapcsoljuk alatta.