Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres saslik petrezselymes burgonyával

99 szavazat
60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a pácot: az olajba belekeverjük a sót, a delikátot, a piros paprikát, az oregánót, a majoránnát, és a bazsalikomot. A csirkemellett bepácoljuk a fűszeres-olajos keverékkel és állni hagyjuk.
  2. A virsliket felvágjuk kisebb darabokra, a sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk. A gombát és a hagymát felkockázzuk, megsózzuk majd borsozzuk. Ezek után elkezdjük hurkapálcikákra feltűzdelni ízlés szerint, majd egy grill serpenyőben (vagy szabadtéri grillen) megsütjük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beleszórjuk a petrezselymet, kicsit megfonnyasztjuk, majd beleforgatjuk a megfőtt burgonyát és kicsit lesütjük. 
  4. A salátához a paradicsomot, az uborkát és a vörös hagymát felvágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. 
  5. A saslikot a petrezselymes burgonyával és a salátával tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss