Elkészítés: A vizet lábasba öntjük, és hozzáadjuk a befőzőcukor 1/3 részét, a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a lereszelt héját. Összeforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, néhány percig főzzük, közben szükség szerint lehabozzuk. (Ha nem nagy a cukor melasztartalma, nem lesz habos, nekem nem lett habos!) Hozzáadjuk a fahéjrudat és az őrölt koriandert.
A sárgarépát meghámozzuk, és közepes lyukú reszelőn lereszeljük. A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk. A cukorszirupba tesszük mindkettőt, majd alacsony hőfokon kb. 1 órán keresztül főzzük.
Amikor a sárgarépa teljesen megpuhult, eltávolítjuk a fahéjrudat, majd a zöldséget botmixerrel (vagy aprítógépben) simára pürésítjük a sziruppal együtt, és hozzáadjuk a befőzőcukor további részét, majd még kb. 10-15 percig főzzük.
Üvegbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre