Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres rizzsel töltött csirkemell

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk finomra. A diót és a szilvát durvára vágjuk. A csirkemelleket megossuk, négy filére vágjuk. Mindegyikbe zsebet vágunk, amit meg tudunk tölteni.
  2. Egy lábasban, 2 ek felforrósított olajon megfonnyasszuk a vöröshagymát. Hozzákeverjük a rizst, a szilvát és a diót. 2 dl vízzel felöntjük, megsózzuk és fűszerezzük a kurkumával és a fahéjjal. Lefedjük, felforraljuk, és kis lángon 17 percig főzzük.
  3. A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a zsebekbe töltjük a fűszeres rizst. Kevés pirospaprikával meghintjük a filéket,  fogpiszkálóval megtűzzük, majd körbe pirítjuk a maradék 2 ek felforrósított olajon. Kevés vizet öntünk mellé, és fedő alatt kb. 25 percig pároljuk, közben néhányszor megfordítjuk. Végül levesszük a fedőt, és megpirítjuk a töltött csirkemellet. Rizibizi illik hozzá.

11 EGYSZERŰ TÖLTÖTT CSIRKEMELL A GÖNGYTÖLTTŐL A CORDON BLEU-IG >>> 

12 SAJTTAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL, AMIT AZONNAL MEG AKARSZ ENNI >>> 

Ezek is érdekelhetnek