Elkészítés: A sárgarépát lereszeljük vagy daráljuk, a diót szintén ledaráljuk. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalóval. Egy nagyobb kikent tortaformába öntjük a masszát, vagy egy kisebb, magasabb tepsibe. Előmelegített 170°C-os sütőben megsütjük, kb. 30-35 perc alatt(függ a tortaforma nagyságától). Ha már nem forró a tészta, középen kettévágjuk.
A krémhez a csokit apróra tördeljük, mikróban felolvasztjuk, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejfölt és belecsurgatjuk a narancslét. Ezzel töltjük meg a répatortát.
A mázhoz a vajat puhára mikrózzuk, összekeverjük a mézzel, és még langyosan a tésztán elsimítjuk. Másnap szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre