Fűszeres répatorta narancsos csokikrémmel

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • sárgarépa
  • étolaj
  • tej
  • liszt
  • porcukor
  • sütőpor
  • szódabikarbóna
  • őrölt fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • dió
  • narancs
  • étcsokoládé
  • tejföl
  • teavaj
  • méz
  • mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát lereszeljük vagy daráljuk, a diót szintén ledaráljuk. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalóval. Egy nagyobb kikent tortaformába öntjük a masszát, vagy egy kisebb, magasabb tepsibe. Előmelegített 170°C-os sütőben megsütjük, kb. 30-35 perc alatt(függ a tortaforma nagyságától). Ha már nem forró a tészta, középen kettévágjuk.

A krémhez a csokit apróra tördeljük, mikróban felolvasztjuk, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejfölt és belecsurgatjuk a narancslét. Ezzel töltjük meg a répatortát.

A mázhoz a vajat puhára mikrózzuk, összekeverjük a mézzel, és még langyosan a tésztán elsimítjuk. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés

Az egész művelet a répapucolástól a mázig csak 1,5 óra. Mivel nem volt itthon tojás, sem mascarpone, az itthon található dolgokból uzsonnára készítettem el. Még melegen is finom, csak könnyen szétcsúszik. Másnap könnyebben szeletelhető. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss