Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres répatorta narancsos csokikrémmel

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A répatortához:
  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 dl étolaj
  • 2 dl zsíros tej
  • 30 dkg finomliszt
  • 25 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 15 dkg őrölt dió vagy mogyoró
  • 1 narancs lereszelt héja
  • A krémhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 dkg porcukor
  • 1/2 narancs leve
  • A mázhoz:
  • 5 dkg teavaj
  • 2 púpos evőkanál méz

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát lereszeljük vagy daráljuk, a diót szintén ledaráljuk. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalóval. Egy nagyobb kikent tortaformába öntjük a masszát, vagy egy kisebb, magasabb tepsibe. Előmelegített 170°C-os sütőben megsütjük, kb. 30-35 perc alatt(függ a tortaforma nagyságától). Ha már nem forró a tészta, középen kettévágjuk.

A krémhez a csokit apróra tördeljük, mikróban felolvasztjuk, folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejfölt és belecsurgatjuk a narancslét. Ezzel töltjük meg a répatortát.

A mázhoz a vajat puhára mikrózzuk, összekeverjük a mézzel, és még langyosan a tésztán elsimítjuk. Másnap szeleteljük.

Megjegyzés

Az egész művelet a répapucolástól a mázig csak 1,5 óra. Mivel nem volt itthon tojás, sem mascarpone, az itthon található dolgokból uzsonnára készítettem el. Még melegen is finom, csak könnyen szétcsúszik. Másnap könnyebben szeletelhető. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss