Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres rántott tök

5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre előételként, 2 személyre főételként:
  • 1 db zsenge főzőtök (kb. 50 dkg)
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz:
  • tartátmártás

Elkészítés

Elkészítés: A tököt meghámoztam, hosszában félbevágtam, magjait karalábévájóval eltávolítottam, 1,5 cm vastag félkörökre daraboltam. A szeleteket meghintettem sóval, 10 percet állni hagytam.

Közben előkészítettem a bundázás kellékeit. A lisztet tálba szórtam, a tojásokat kissé felvertem. A zsemlemorzsát a szezámmaggal és a fűszerekkel alaposan elkevertem.

A tökszeletekről eltávolítottam a felesleges nedvességet, lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgattam.

Egy magasabb falú serpenyőben felhevítettem az olajat, majd több részletben kisütöttem a tökszeleteket. Konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd forrón, tartármártással kínáltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss