Elkészítés: A tököt meghámoztam, hosszában félbevágtam, magjait karalábévájóval eltávolítottam, 1,5 cm vastag félkörökre daraboltam. A szeleteket meghintettem sóval, 10 percet állni hagytam.
Közben előkészítettem a bundázás kellékeit. A lisztet tálba szórtam, a tojásokat kissé felvertem. A zsemlemorzsát a szezámmaggal és a fűszerekkel alaposan elkevertem.
A tökszeletekről eltávolítottam a felesleges nedvességet, lisztbe, tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe forgattam.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítettem az olajat, majd több részletben kisütöttem a tökszeleteket. Konyhai törlőpapírra szedtem, hogy a felesleges olajat felszívja, majd forrón, tartármártással kínáltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre