Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres rántott csirke zabpely-bundában

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítom (a bőrét lehúzhatjuk), megmosom, leszárítom. A forgónál kétfelé vágom, a vastag, húsos részeknél csontig bevágom a húst, hogy megfelelően átsüljön. Sózom, borsozom, meglocsolom a citrom kifacsart levével, összeforgatom, és kb. 1 órát a hűtőben pihentetem.

A tojásokból a tejjel és liszttel palacsintatésztát keverek, fűszerezem lestyánnal, majoránnával, chilivel, sóval, majd a combokat előbb a tojásos keverékbe, majd a zabpehelybe forgatom. Közepesen forró olajban lassan mindkét oldalukat megsütöm, papírtörlőre szedegetem, tálalásig melegen tartom.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss