Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres rántott csirke zabpely-bundában

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 7 csirkecomb (1,2 kg volt) vagy mellfilé
  • 1 közepes citrom leve
  • őrölt bors
  • 20 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
  • a sütéshez olaj
  • a tojásos keverékhez:
  • 2 nagy tojás
  • kb. 1,5 dl tej
  • kb. 3 evőkanál liszt
  • kb. 2 teáskanál morzsolt majoránna
  • kb. 2 teáskanál morzsolt lestyán
  • kb. 1 bő teáskanál őrölt chili
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítom (a bőrét lehúzhatjuk), megmosom, leszárítom. A forgónál kétfelé vágom, a vastag, húsos részeknél csontig bevágom a húst, hogy megfelelően átsüljön. Sózom, borsozom, meglocsolom a citrom kifacsart levével, összeforgatom, és kb. 1 órát a hűtőben pihentetem.

A tojásokból a tejjel és liszttel palacsintatésztát keverek, fűszerezem lestyánnal, majoránnával, chilivel, sóval, majd a combokat előbb a tojásos keverékbe, majd a zabpehelybe forgatom. Közepesen forró olajban lassan mindkét oldalukat megsütöm, papírtörlőre szedegetem, tálalásig melegen tartom.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss