hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres pisztráng sütőben sütve

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg lepikkelyezett, megmosott, beirdalt halakat besózzuk, állni hagyjuk pár órát, de ha van idő, akár 1 éjszakát is.
  2. A fűszerolajhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint változtatható az összetétele.
  3. A halakat megkenjük a fűszerolajjal. A beirdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk. A baconnal körbetekerjük a halakat, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a felkarikázott hagymát és 0,5 dl vizet öntünk alá.
  4. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 20 percig 200 fokon sütjük a halakat. Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
  5. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én most petrezselymes burgonyát és baconbe tekert zöldbabot készítettem hozzá.

Citromos sült pisztráng >>> 

CITROMOS-PETREZSELYMES PISZTRÁNG >>> 

Megjegyzés

Elkészíthető pontyból, csukából is. - Myrtilleger

Ezek is érdekelhetnek

Friss