Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres pisztráng sütőben sütve

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg lepikkelyezett, megmosott, beirdalt halakat besózzuk, állni hagyjuk pár órát, de ha van idő, akár 1 éjszakát is.
  2. A fűszerolajhoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, ízlés szerint változtatható az összetétele.
  3. A halakat megkenjük a fűszerolajjal. A beirdalt részekbe fél-fél karika citromot teszünk. A baconnal körbetekerjük a halakat, majd kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a felkarikázott hagymát és 0,5 dl vizet öntünk alá.
  4. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és 20 percig 200 fokon sütjük a halakat. Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
  5. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én most petrezselymes burgonyát és baconbe tekert zöldbabot készítettem hozzá.

Citromos sült pisztráng >>> 

CITROMOS-PETREZSELYMES PISZTRÁNG >>> 

Megjegyzés

Elkészíthető pontyból, csukából is. - Myrtilleger

Ezek is érdekelhetnek

Friss