Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres padlizsánkrém

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, majd sütőben 200 fokon puhára sütjük. Ezután kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és fakéssel püré jellegűre vágjuk.

Kevés margarinon a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk, majd kihűtjük.

Habüstben a margarint habosra keverjük, fűszerezzük, majd hozzákeverjük a pürére vágott padlizsánt.

Fogyasztható házi kenyérrel, lángossal vagy ciabattával.

A padlizsános falatokhoz gazdag, enyhén savas száraz fehérborok, de leginkább a Napbor illik. Intenzív, szép, harapós érett illatok, vibráló ízek és erőteljes zamatok jellemzik ezt a fehérbort. Gazdag és meleg tüzű, hosszú utóízében kellemes fanyarka sejlik fel.

Megjegyzés

Dr. Lőrinc György egri borász receptje, mely az Így főznek a borászok könyvben jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss