Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, majd sütőben 200 fokon puhára sütjük. Ezután kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és fakéssel püré jellegűre vágjuk.
Kevés margarinon a finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk, majd kihűtjük.
Habüstben a margarint habosra keverjük, fűszerezzük, majd hozzákeverjük a pürére vágott padlizsánt.
Fogyasztható házi kenyérrel, lángossal vagy ciabattával.
A padlizsános falatokhoz gazdag, enyhén savas száraz fehérborok, de leginkább a Napbor illik. Intenzív, szép, harapós érett illatok, vibráló ízek és erőteljes zamatok jellemzik ezt a fehérbort. Gazdag és meleg tüzű, hosszú utóízében kellemes fanyarka sejlik fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre