Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres narancsos kuglóf

MME MME
75 perc
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8,5 dkg vaj + a formához
  • 10 db friss vagy szárított babérlevél
  • 23 dkg liszt + a formához
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 3 db tojás
  • 12,5 dkg tejföl
  • 1 db bionarancs
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • A mázhoz:
  • 14 dkg porcukor
  • 0,4 dl narancslé
  • 1 tk narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau) (elhagyható)

Elkészítés

  1. Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat a babérlevelekkel. Az olvasztott vajat lehúzzuk a tűzről, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután eltávolítjuk a babérleveleket.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazzunk és -lisztezzük a kuglófformát, majd egy nagyobb keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. Hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  3. Fakanállal gyorsan hozzáforgatjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl! A masszát a kivajazott és kilisztezett, közepes méretű kuglófformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje. A sütőből kivéve, rácsra fordítva hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
  4. Közben a mázhoz keverjük simára a porcukrot a narancslével és a narancslikőrrel. Majd a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, és hagyjuk, hogy kissé megdermedjen.

    11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

    még több kuglófrecept >>> 




Ezek is érdekelhetnek

Friss