1 tk narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau) (elhagyható)
Elkészítés
Egy kisebb lábasban megolvasztjuk a vajat a babérlevelekkel. Az olvasztott vajat lehúzzuk a tűzről, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután eltávolítjuk a babérleveleket.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazzunk és -lisztezzük a kuglófformát, majd egy nagyobb keverőtálban elvegyítjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, és az alaposan megmosott narancs lereszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. Hozzákeverjük az olvasztott vajat.
Fakanállal gyorsan hozzáforgatjuk a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz. Ügyeljünk rá, hogy ne keverjük túl! A masszát a kivajazott és kilisztezett, közepes méretű kuglófformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a belseje. A sütőből kivéve, rácsra fordítva hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Közben a mázhoz keverjük simára a porcukrot a narancslével és a narancslikőrrel. Majd a kihűlt kuglóf tetejére csorgatjuk, és hagyjuk, hogy kissé megdermedjen.