hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-diós kevert sütemény

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 10 dkg vaj
  • A tésztához:
  • kristálycukor (ízlés szerint)
  • 30 dkg magozott meggy
  • fahéj (őrölt)
  • 15 dkg dió
  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • A tetejére:
  • 5 ek kakaópor
  • 5 ek porcukor
  • 0,5 dl víz
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

  1. A tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral, rárakjuk a meggyet, újonnan megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval. 200 fokra melegítjük a sütőt és kb. 15 percre betesszük karamellizálni addig, amíg a piskótát elkészítjük.
  2. Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb.8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált meggyre és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  3. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. A meggyes-diós rész kerül felülre. A kakaót a cukorral, vízzel felfőzzük, majd a vajat is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni, majd a sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. 1-2 órát hűtjük, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.

KEVERT GRÍZES-TÚRÓS>>> 

KEVERT ALMÁS SZELET>>> 

CITROMOS-MÁKOS KEVERT SÜTEMÉNY>>> 

Megjegyzés

Vasárnapi sütink volt. Nagyon finom, érdemes kipróbálni. A tetejét színes cukorral szórtam meg. 23×34 cm-es tepsi kell hozzá. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss