Előkészítés: A dióbél kétharmadát ledaráljuk, a maradék egyharmadot durvára vágjuk. A borsot mozsárba tesszük, és durvára összetörjük. A snidlindet megmossuk, szárazra töröljük, és apróra összevágjuk. A paprikát megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és nagyon apróra összevágjuk.
Elkészítés: A mascarponét habosra kikeverjük a margarinnal, majd három egyenlő részre osztjuk. Az egyik harmadához hozzáadjuk a darált diót, csipet őrölt fekete borsot, sót, és jól összekeverjük. 3-5 cm-es rudat formálunk belőle, és meghempergetjük a durvára vágott dióban. A következő adaghoz csipet őrölt fekete borsot, sót adunk, jól kikeverjük, 3-5 cm-es hengert formálunk belőle, majd megforgatjuk a durvára tört borsban. A harmadik adagot megszórjuk fehér borssal, sóval, összedolgozzuk, megformázzuk, mint az előző kettőt, majd meghempergetjük snidlingben és a paprika kockákban. Mindhárom rudat külön-külön alufóliába csomagoljuk és kb. 2 óra hosszat hűtőszekrényben érleljük. Vízbe mártott késsel kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Ízlés szerint pirítóssal, vagy puha kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre