Elkészítés: A marhahúst minden hártyától megtisztítjuk. Ízlés szerint besózzuk (számítva arra, hogy a füstölt szalonna is sós!).
A majorannát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a szegfűborsot, a feketeborsot, a tarka borsot és a curryport összekeverjük egy picike olajjal, rákenjük a húsra, majd a szeletekre vágott fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, jó mélyre belenyomva azokat a húsba.
Vastagon bekenjük mustárral, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel beborítjuk a húst, jénai edénybe vagy sütőtálba tesszük, aláöntünk 1 pohár vizet és a vörösbort, és lefedve 220 fokon kb. 3 óra hosszat sütjük. 1,5 óra sütés után megfordítjuk - a szalonnapörcök ekkor leesnek róla - és ha szükséges, vízzel vagy vörösborral kicsit felöntjük. Ha barnás kéreg borítja és a hús puha, kivesszük a tálból.
Ha kihűlt jól vágható - rostjára merőlegesen - kb. 1 cm széles szeletekre. Mély tálba téve, szaftjával leöntve felforrósítjuk.
Burgonyapürével, esetleg krokettel, párolt vöröskáposztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!