A darált húshoz adjuk a sót, a borsot, a majoránnát, és a tejben áztatott magos zsemlét kifacsarjuk, majd elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt fokhagymát, és a vöröshagymát, az aprított pritaminpaprikát, a mustárt, és vágott petrezselymet, végül a reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk, és hagyjuk kicsit a hűtőbe 20 percig pihenni, hogy az ízek kissé összeérjenek.
Addig előkészítünk három szelet baconszalonnát és félig egymásra hajtjuk őket. Ebbe kerül egy maréknyi húsmassza, majd egyenletesen eloszlatjuk, ovális alakban. Középre 3-3 db olajbogyót teszünk, és szorosan feltekerjük a szalonna segítségével.
A roládokat vajjal kikent tepsibe helyezzük. A koktélparadicsomokat a roládok mellé rendezzük, majd húslével megöntözzük, és a sütőbe tolva 160 fokon megsütjük. 50 perc alatt elkészül.
A kész roládot szeletekre vágjuk, majd a megmaradt szaftba kevés lisztet keverünk, és egy serpenyőbe átszűrve forralunk egyet rajta, miközben egy kevés paprikakrémmel, sóval, borssal, vajjal és húslével ízesítjük.