Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, és kis kockákra vagdaljuk, egy kisebb edénybe tesszük, és ráöntjük a citromlevet, a barna cukrot, és kevergetve, hogy le ne süljön, adjuk hozzá a fűszert, a citromhéjat és a bort. Ezután 5-6 perc múlva a dzsemfixet is, és besűrítjük, hagyjuk kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, és levélsablont készítünk kemény papírból. Ráhelyezzük a tésztára, és késsel körbevágjuk. Kissé macerás, de nagyon dekoratív.
Megsütjük sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 200 fokon, 10 perc alatt. Túl ne süssük! Töltelékkel megtöljük kettesével vagy hármasával a leveleket. A tetejére levél erezetet rajzotam gőzön megolvasztott csokival. Porcukorral meghintettem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre