Elkészítés: A szobahőmérsékletű főtt krumplit összetörjük, ráütjük a tojást, homogénre keverjük, majd jöhet bele az ízlés szerint hozzáadott sóval, rozmaringgal, kakukkfűvel elkevert liszt. Összegyúrjuk, és kb. golflabda méretű gombócokat formázunk a tésztából.
Bő, lobogó, forró, sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük a gombócokat, az edény méretétől függően 2-3 részletben, majd szűrőkanállal tálba szedjük őket.
A fokhagymát apróra vágjuk, kb. 2 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk. Ezt követően hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a vizet (az üveg öblögetését is megejtjük ezzel), csipet cukorral, sóval felforraljuk. Ekkor tesszük bele a bazsalikomot és az oregánót, ízlés szerint. Sűrűre főzzük a szószt.
A gombócokat a paradicsommártással nyakon öntve, reszelt sajttal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre