Elkészítés: A káposztát szétvágom, kitorzsázom /az erősebb levelek vastag erét is kivágom/, feldarabolom. A megtisztított répákat karikára , a meghámozott krumplit kockára vágom, és ezt az egészet kb. 1,5-2 l vízben felteszem főni. Belenyomom a 3 gerezd fokhagymát, fűszerezem. Lehet, hogy nem lepi el a víz, de nem baj, mert főzés közben a káposzta összeesik.
Amíg fő, elkészítem a rántást, melybe belepirítok 2 mokkáskanál őrölt köménymagot is. Kis hűlés után beleteszem a pirospaprikát is.
A majdnem megfőtt levesbe belekarikázom a lecsókolbászt. A szokásos módon berántom, és a rántással együtt még egy kicsit főzöm, majd tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre