Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-mandulás keksztorta (Panforte di Siena)

default user icon
MME
75 perc
bonyolult
költséges
12 adag

Elkészítés

1.

A durvára vágott mogyorót és mandulát egy tálba szórjuk. Összekeverjük a citromhéjjal, a felaprított sárgabarackkal és a narancshéjjal.

2.

Egy másik tálba szitáljuk a kakaóporral elvegyített lisztet, hozzáadjuk az őrölt fűszereket, és alaposan összekeverjük a másik tál tartalmával.

3.

A cukrot és a mézet állandó keverés mellett felolvasztjuk. Felforraljuk, sűrű, sötét masszát főzünk belőle, és beleforgatjuk a magvas keveréket.

4.

A masszát kivajazott tortaformába töltjük, és vízbe mártott evőkanállal elegyengetjük. 160 fokon 50 percig sütjük, majd porcukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss