Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres húsrudacskák nyárson

MME MME
1 5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A darált húsokat összekeverjük az oregánóval, a mustárral, a ketchuppel, a fokhagymával, a hagymával, és letakarva hűtőben 2-3 órát érleljük.

Elkészítés: Sütés előtt rudacskákat formázunk a húsmasszából, amit hurkapálcára teszünk, és a grillen kíméletesen megsütünk, ügyelve, hogy ne száradjon ki. Köretnek a burgonyát megmossuk, megcsepegtetjük a hús visszamaradt zsiradékával, szaftjával, fóliába csomagoljuk, és a grillen kb. 20 perc alatt megsütjük. A paradicsomot megmossuk, tányérra karikázzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, rászórjuk a paradicsomra, meghintjük a vágott petrezselyemmel, meglocsoljuk az olajjal, és rátesszük a húsrudacskákat.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 520 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss