Elkészítés: A megtisztított édeshagymát, a megmosott, leszárított zöldfűszereket apróra vágjuk. A konzerv kukoricát a levétől lecsepegtetjük.
A darált húst az előkészített hagymával, a zöldfűszerekkel, a szárított chilipaprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd kézzel jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és bambusznyársakra húzzuk.
A körethez a forró olajon 10-15 másodperc alatt megfuttatjuk az aprított édeshagymát, a kicsi kockákra darabolt piros kaliforniai paprikát, majd rászórjuk a kukoricát, és magas tűzön rázogatva 3-4 perc alatt összepirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük, majd mikor lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a tequilával és kihűtjük.
Míg hűl, a húsgombócnyársakat meglocsoljuk az olajjal, és forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészültek, forrón, a hideg sült kukoricasalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre