Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres húsgombóc-nyárs sült kukoricasalátával

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 65 dkg darált borjúhús
  • 1 közepes fej fehér édeshagyma
  • 1 szál friss rozmaring
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 1 csapott kiskanál szárított chilipaprika őrlemény
  • durvára tört bors
  • 1/2 dl olaj
  • A sült kukoricasalátához:
  • 60 dkg konzerv kukorica
  • 3 evőkanál kukoricaolaj
  • 1 közepes fej fehér édeshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1/2 dl tequila

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított édeshagymát, a megmosott, leszárított zöldfűszereket apróra vágjuk. A konzerv kukoricát a levétől lecsepegtetjük.

A darált húst az előkészített hagymával, a zöldfűszerekkel, a szárított chilipaprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd kézzel jól összedolgozzuk. Ezután vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk belőle, és bambusznyársakra húzzuk.

A körethez a forró olajon 10-15 másodperc alatt megfuttatjuk az aprított édeshagymát, a kicsi kockákra darabolt piros kaliforniai paprikát, majd rászórjuk a kukoricát, és magas tűzön rázogatva 3-4 perc alatt összepirítjuk. Közben sóval, borssal ízesítjük, majd mikor lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk a tequilával és kihűtjük.

Míg hűl, a húsgombócnyársakat meglocsoljuk az olajjal, és forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészültek, forrón, a hideg sült kukoricasalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss