Fűszeres harcsaszelet sült karalábéval

75 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • harcsafilé
  • bacon
  • fokhagyma
  • tej
  • fűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • citrom
  • olívaolaj
  • karalábé
  • Mascarpone
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A halszeleteket folyó víz alatt megmossuk, szárazra töröljük, majd enyhén besózzuk. A fokhagymát a tejbe nyomjuk, majd beletesszük a halszeleteket, és 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
  2. A bacont vékony csíkokra vágjuk, majd az olívaolajon ropogósra sütjük. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig félretesszük. A halat kivesszük a fokhagymás tejből, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a halfűszerkeverékkel és frissen őrölt színes borssal.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és meglocsoljuk 1-2 ek szalonnazsírral. Ezután ráhelyezzük a befűszerezett halszeleteket, majd meglocsoljuk 1/2 ek zsiradékkal. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
  4. A karalábét megpucoljuk, majd kivájunk belőle annyi golyót, amennyit csak tudunk. A kivájt golyókat és a visszamaradt karalábédarabokat egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután megszórjuk az ételízesítővel, egy kevés sóval, majd puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd külön szedjük a golyókat és a darabos karalábét.
  5. A bacon sütésénél visszamaradt zsiradékot felhevítjük, majd beletesszük a karalábégolyókat, és szép pirosra sütjük. Sütés közben megszórjuk egy csipet sóval, és többször megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a karalábé egyenletesen piruljon. Ezután kiszedjük a zsiradékból, és tálalásig melegen tartjuk.
  6. A visszamaradt karalábédarabokhoz hozzáadjuk a mascarponét, ízlés szerint petrezselyemzöldet, megsózzuk és megszórjuk őrölt borssal, majd összeturmixoljuk (közben kóstolgatjuk és apránként fűszerezzük).
  7. Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a karalábékrémet, majd ráhelyezzük a halszeleteket. Ezután mellétesszük a sült karalábét, és megszórjuk a ropogósra sült baconnel, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Az igencsak kedvelt halászlé mellett néha egy-egy különlegesnek mondható halétel is a tányérunkra kerül. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss