Elkészítés: A zöldségeket felaprítjuk apró kockára, a fokhagymát szeleteljük, a halszeleteket átmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.
Az előkészített fehérrépát, zellert, fokhagymát a fűszerekkel feltesszük főni, felforraljuk, majd lassú tűzön fél óra hosszát főzzük, de nem forralva. Ezután hozzáadjuk a halszeleteket, lassan puhára pároljuk, de csak annyira, ne főjön szét. A halszeleteket óvatosan kivesszük a főzőléből, melegen tartjuk. A főzőlevet kiforraljuk, merülő turmix-szal pépesítjük.
Amíg a hal készül, megcsináljuk a mártást: az olívaolajon enyhén sózva és a mézzel karamellizálva kissé megpirítjuk, az őrölt mandulát, hozzákeverjük a lisztet, és felöntve a borral összeforraljuk.
Adagonként tálaljuk úgy, hogy minden tányérra egy szelet halat helyezünk, egyformán rákanalazunk néhány evőkanálnyit a mandulás mártásból. Párolt fűszeres rizst és a pépesített zöldséget adjuk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre