Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres hal borsópürével

MME MME
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg (tengeri) halfilé
  • 6 dkg zabpehely
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vágott bazsalikom
  • A körethez:
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál vágott petrezselyem
  • 40 dkg zöldborsó (tiszított súly)
  • 1 evőkanál burgonyapüré-pehely

Elkészítés

Előkészítés: A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk, majd vékony hasábokra daraboljuk. A halat megmossuk, darabokra vágjuk, megsózzuk. A zabpelyhet gorombára összetörjük.

Elkészítés: A vaj felét felforrósítjuk, sóval, kevés vízzel puhára pároljuk benne a répát. Amikor kellően puha, megszórjuk a petrezselyemmel, és félretesszük. A borsót sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Amikor jól megfőtt, levével együtt leturmixoljuk. Visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a maradék vajat, és a burgonyapüré pelyhet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A halszeleteket megforgatjuk a tört zabpehelyben, kicsit rányomkodjuk azt, majd forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Amikor megsült, és még mielőtt kivesszük az olajból, megszórjuk a bazsalikommal. Tányérra tesszük a zöld pürét, mellé a répát és a tetejére a halat. Tehetünk mellé zöldcitromot is.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 528 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss