Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres gyümölcskenyér

MME MME
1
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A puha margarint a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kisebb darabokra vagdalt vegyes aszalt gyümölcsöt a magvakkal, a fahéjat, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.

Ezután sütőpapírral bélelt hosszúkás formába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra téve kihűtjük.

Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral, és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Hogy átsült-e a gyümölcskenyér, úgy állapítjuk meg, hogy egy hústűt beleszúrunk, ha nem ragadt rá tészta, elkészült, ha ráragadt tészta, süssük további 15-20 percet 140 fokon. A másik fontos lépés, ha a kalács teteje piros, de még sülnie kell, fedjük be a tetejét alufóliával, hogy ne égjen meg, és 160 fokon süssük készre.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss