Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres göngyölt csirkecomb

MME MME
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A combokat kicsontozzuk, s amennyire lehet szétvágjuk, szélesítjük a húst úgy, hogy egyben maradjon a comb.

A sót, borsot, paprikát, majorannát pici olajjal összevegyítjük, majd bekenjük a hússzeleteket.

1-1 szál újhagymát betekerünk a szelet szélétől kezdve a húsba, majd az első tekerés után a felvágott 1-1 gerezd fokhagymát. Az így betöltött hústekercset átfogjuk 1-1 szelet baconnel, s a szalonnák végei találkozásánál lefelé fordítva zsiradékon lassan megsütjük. Ez azért fontos, mert nem nyílik szét, s nem kell hústűt használnunk.

A tekercset később megfordítjuk, úgy sütjük készre.

Sült újburgonya illik hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss