Elkészítés: A combokat kicsontozzuk, s amennyire lehet szétvágjuk, szélesítjük a húst úgy, hogy egyben maradjon a comb.
A sót, borsot, paprikát, majorannát pici olajjal összevegyítjük, majd bekenjük a hússzeleteket.
1-1 szál újhagymát betekerünk a szelet szélétől kezdve a húsba, majd az első tekerés után a felvágott 1-1 gerezd fokhagymát. Az így betöltött hústekercset átfogjuk 1-1 szelet baconnel, s a szalonnák végei találkozásánál lefelé fordítva zsiradékon lassan megsütjük. Ez azért fontos, mert nem nyílik szét, s nem kell hústűt használnunk.
A tekercset később megfordítjuk, úgy sütjük készre.
Sült újburgonya illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre