Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-gombás töltött padlizsán

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végeit levágjuk, hosszába kettévágjuk. Vékony peremet hagyva kikaparjuk a belsejét, amit összevágunk.

Olajon megdinszteljük a hagymát, majd mehet rá az fokhagyma, a összevágott padlizsán és az összes zöldség. Jól átpirítjuk és fűszerezzük. 10 perc főzés után beleöntünk kevés tejszínt, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük az elhabart tojást is.

Ezt a finom ragut belekanalazzuk a padlizsánokba, tepsibe sorakoztatjuk őket, és kevés vizet öntünk alá. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot, és visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Könnyen elkészíthető és igazán finom. Készíthetjük hússal vagy nélküle, a fűszerezés és a sajt teszi mennyei ételé. Na jó, az alap nélkül mit sem érne. Nagyon szeretem a padlizsánt, és örülök, hogy újra felfedeztem a töltött verziót. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss