Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres falafel

> 90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap megfőzzük. Ha konzerv vagy üveges fajtát használunk, akkor azonnal dolgozhatunk vele.

Tehát a már puha csicseriborsót lecsöpögtetjuk, és mixerrel vagy turmixszal krémesre keverjük, majd félretesszük.

A petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémes csicseriborsóval. Ezután mehet bele a többi porfűszer és a szódabikarbónás liszt is. Puha, nem ragacsos állagúnak kell lennie. Első látásra kicsit száraznak tűnhet, de ilyennek kell lennie. Diónyi vagy kicsit kisebb gombócokat formálunk, és lisztezett tálcán még 1 napig pihentetjük a hűtőben. Így áll össze ugyanis a kis gombóc, és nem esik majd szét. 25-30 gombócot kapunk a maszából.

Forró olajban hirtelen vagy sütőben olajozott tepsin sötétbarnára sütjük őket.

Megjegyzés

Kicsit hosszadalmasnak tűnik az elkészítése, de egyáltalán nem macerás, és nagyon megéri, mert isteni finom lesz a végeredmény. - dorciii

Ezek is érdekelhetnek

Friss