Elkészítés: A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap megfőzzük. Ha konzerv vagy üveges fajtát használunk, akkor azonnal dolgozhatunk vele.
Tehát a már puha csicseriborsót lecsöpögtetjuk, és mixerrel vagy turmixszal krémesre keverjük, majd félretesszük.
A petrezselymet, a koriandert, a fokhagymát és az erőspaprikát felaprítjuk, majd egy tálban összekeverjük a krémes csicseriborsóval. Ezután mehet bele a többi porfűszer és a szódabikarbónás liszt is. Puha, nem ragacsos állagúnak kell lennie. Első látásra kicsit száraznak tűnhet, de ilyennek kell lennie. Diónyi vagy kicsit kisebb gombócokat formálunk, és lisztezett tálcán még 1 napig pihentetjük a hűtőben. Így áll össze ugyanis a kis gombóc, és nem esik majd szét. 25-30 gombócot kapunk a maszából.
Forró olajban hirtelen vagy sütőben olajozott tepsin sötétbarnára sütjük őket.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre