Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres eperdzsem

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Egy edényben keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és az őrölt fahéjjal, majd hagyjuk pár órán át állni. Közben többször keverjük meg.

Ezután tegyük fel a tűzre, és állandó keverés mellett főzzük 15 percig, majd vegyük le a tűzről. Ezután kézi habverővel kevergessük, és közben szórjuk bele a dzsemesítőt. Addig keverjük, míg a dzsemesítő teljesen feloldódik.

Végül merjük bele az előzőleg sterilizált üvegekbe, zárjuk le a tetejüket, és szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzés

Dzsemesítő nélkül is megfőzhetjük az eperlekvárt, de akkor elég hosszú ideig kell kevergetve főzni ahhoz, hogy kellően besűrűsödjön.

Az elkészült dzsemet kínálhatjuk reggelire egy szelet kétszersülttel, tölthetjük palacsintába, vagy éppen tehetjük süteménybe is. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek