Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres egres

MME MME
3 5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az egrest megtisztítjuk, megmossuk, villával több helyen megszurkáljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

Elkészítés: Felforralunk fél liter ecetet a cukorral, belekeverjük az egrest, és addig főzzük, amíg a szemek szétdurrannak. Hozzáadjuk a fokhagymát, a mazsolát, a mustárt és egy csipet borsot. Még egyszer felforraljuk. Beleöntjük a maradék ecetet, az egrest üvegekbe szedjük, ráöntjük a levet, és azonnal lezárjuk. Fogyasztás előtt 6 hónapig állni hagyjuk. Sült húsokhoz kitűnő!

Ezek is érdekelhetnek

Friss