hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-csokis szilvadzsem

120 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott szilvát kimagozzuk és negyedeljük, vagy a szemek méretétől függően kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy edényben összeforgatjuk a cukorral, a kardámommal és a fahéjjal, majd felforraljuk. Közepes tűzön főzzük 90 percig, és időnként átkeverjük.
  2. Közben a csokoládét apró darabokra vágjuk, és a főzés vége felé, a kívánt sűrűség elérésekor a dzsembe szórjuk.
  3. A fahéjat kihalásszuk. A forró dzsemet a sterilizált 3,5 dl-es csatos vagy csavaros üvegekbe töltjük a peremig, és azonnal lezárjuk. Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni.

ŐSZIBARACKDZSEM EGYSZERŰEN >>> 

Bontatlan üvegekben, sötét helyen a dzsemet 1-2 évig tárolhatod. Vajas kalácsra vagy kenyérre kenve reggelire kínálhatod. Délutáni kávéhoz, teához is finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss