Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkeszárnyak Sriracha szósszal: tüzes és szaftos finomság!

Szereted a csípős, fűszeres ételeket? Akkor ne habozz kipróbálni ezt a csirkeszárny receptet, amely a Sriracha szósztól lesz csak igazán pikáns. Mutatjuk az elkészítését videón!

A csípős, fűszeres ételek rajongóinak nem idegen a Sriracha szósz, hiszen ez a világ egyik leghíresebb csípős szósza. Népszerűsége nem véletlen, ugyanis fő jellemzője, hogy friss jalapeno paprikából készül. Ízesíthetünk vele leveseket, mártogatósokat és tésztákat is, de húsok pácolásához is kiváló. Most egy fűszeres csirkeszárny receptet mutatunk, melyet Sriracha szósszal vadítottunk meg. Az eredmény egy ízletes, tüzes, szaftos fogás. Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók (20 db szárnyhoz):

2 ek őrölt koriander
1 tk őrölt köménymag
1 tk őrölt fahéj
1 ek só 
1 dl olívaolajű
20 db csirkeszárny
1 dl Sriracha szósz
10 dkg olvasztott vaj
1,5 db citrom kifacsart leve és lereszelt héja

Elkészítése:

Egy nagy tálban alaposan összekeverünk 1 ek őrölt koriandert a köménymaggal, a fahéjjal, a sóval és az olívaolajjal. Ezután beleforgtajuk a csirkeszárnyakat, lefedjük, majd 1 éjszakára, de minimum 4 órára a hűtőbe tesszük.

Másnap tepsibe vagy hőálló tálba sorakoztatjuk a csirkeszárnyakat, és 180 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. 35-40 percig sütjük.

Ezután összekeverjük a Sriracha szószt az olvasztott vajjal, a maradék őrölt korianderrel és a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. A csípős szószt a megsült csirkeszárnyakra öntjük, majd további 5-10 percig pirítjuk. Azonnal tálaljuk.

Nézd meg ezeket a videókat is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss