hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkenyárs répasalátával

MME MME
4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • A páchoz:
  • 2 zöld citrom leve
  • 2 kávéskanál köménymag
  • 2 kávéskanál koriander
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 evőkanál joghurt
  • A salátához:
  • 2 nagy sárgarépa lereszelve
  • 2 evőkanál méz
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál aprított mentalevél
  • Valamint:
  • 2 narancs
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, beletesszük a 3 cm-es kockákra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, 1 órát pihentetjük.

Közben összekeverjük a salátához valókat egy másik tálban, ízesítjük, félretesszük.

A csirkehúst kivesszük a marinádból, pálcikára húzzuk. Anarancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, 1 evőkanál mézzel finoman összeforgatjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a csirkenyársakat - időnként megforgatva - pirosra sütjük, majd a narancsszeleteket is 2-3 per alatt átforrósítjuk a serpenyőben.

A fűszeres csirkenyársakat a frissítő salátával és a mézes sült naranccsal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss