Fűszeres csirkenyárs répasalátával

MME MME
4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • csirkemellfilé
  • zöldcitrom
  • köménymag
  • koriander
  • zúzott fokhagyma
  • joghurt
  • sárgarépa
  • méz
  • citrom
  • mentalevél
  • narancs
  • méz
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük egy tálban, beletesszük a 3 cm-es kockákra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, 1 órát pihentetjük.

Közben összekeverjük a salátához valókat egy másik tálban, ízesítjük, félretesszük.

A csirkehúst kivesszük a marinádból, pálcikára húzzuk. Anarancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, 1 evőkanál mézzel finoman összeforgatjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és a csirkenyársakat - időnként megforgatva - pirosra sütjük, majd a narancsszeleteket is 2-3 per alatt átforrósítjuk a serpenyőben.

A fűszeres csirkenyársakat a frissítő salátával és a mézes sült naranccsal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss