Vágjuk falatnyi darabokra a megtisztított cukkinit, padlizsánt és a kimagozott paprikákat. A meghámozott vörös- és fokhagymát aprítsuk fel. Serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolaj felét, és süssük rajta aranyszínűre a zöldségeket. Azután húzzuk le a tűzről, és pürésítsük a keveréket botmixerrel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg.
A megtisztított csirkemellfilét vágjuk fel tenyérnyi szeletekre. Kissé klopfoljuk ki azokat, és hintsük meg egy kevés sóval, valamint borssal. Hevítsük fel a vajat, és nagy lángon süssük rajta aranyszínűre a hússzeleteket.
A kenyérszeleteket sózzuk, borsozzuk meg, és locsoljuk meg a megmaradt olívaolajjal. Tegyük mindet tepsibe, és süssük aranyszínűre a 200 fokra előmelegített sütőben. Ezekkel és a zöldségkrémmel kínáljuk a hússzeleteket.
Bakonyi Péter, a Bakonyi Pincészet tulajdonosának ajánlata csirkés fogásokhoz:
"Csirkéhez ajánlanám a Hárslevelű 2015 évjáratú boromat, ami teltségével, érett zamataival kiválóan passzolhat a csirke merészebb fűszerezéséhez is. A Hárslevelűm tartályos érlelésű, finomseprőn tartott, komplex zamatú, hosszan eltartható, szerintem nem beszélgetős, inkább gondolkodós bor. Az Ördögkatlanon, Beremenden hallgattam Bartók Concerto-ját a szabad ég alatt. Na oda passzolna." - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!