Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkemell brokkolival és tzatziki öntettel

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A páchoz összekeverünk ízlés szerint (a hús mennyiségétől függően) sót, borsot, csipet pirospaprikát, 2 gerezd összezúzott fokhagymát, majorannát, rozmaringot valamint egy csipet ételízesítőt és olajat. Ezzel a keverékkel bekenjük a megmosott húsokat, s amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a húst állni hagyjuk.

Míg a hús pácolódik, a megmosott uborkát lereszeljük, a fokhagymát összetörve hozzáadjuk, és a 2 dl joghúrttal és 1 dl tejföllel összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.

Közben a brokkolit enyhén sós vízben megpároljuk, nem kell teljesen puhára főzni (bár ez ízlés kérdése).

Miután a húst legalább fél óráig állni hagytuk, egy tepsibe rakjuk őket, s fóliával letakarjuk, sótőbe toljuk. Amikor már megpuhult, levesszük a fóliát, s magasabb lángon szép pirosra sütjük. Mivel a pácban olaj is van, nem kell külön olajat tenni alá.

2-3 szelet kenyeret felkockázunk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés ételízesítőt szórunk rá, majd 10-15 percre sütőbe rakjuk, végül a kész ételre szórjuk.

Megjegyzés

Ezt az ételt többek közt akár rizzsel is tálalhatjuk. A kenyérkockák sem feltétlen szükségesek rá, viszont nagyon finom, ha már tálaltuk mellé.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss